Og det kommer nu dig til gode… ved ekstraordinære gode priser.
Vel vidende, at økologisk sengelinned stadig er så dyrt at de fleste ikke har råd til det – og dermed ikke økonomisk bæredygtigt – finder jeg nogle skønne Oeko-tex sengesæt hos en leverandør. Da sengesættene kommer på lager, går jeg (som altid) i gang med at eftertjekke produkterne.
Her opdager jeg så, at det ikke er et ægte og dermed verificeret Oeko-tex mærke der sidder på indpakningen. Jeg kontakter min leverandør, men har i skrivende stund (1 uge senere) ikke fået svar på nogen af mine henvendelser. Vi pakker et par sæt ud, undersøger dem, vasker, tørrer, ruller og måler undervejs for krymp. Her kommer en lille liste over hvad vi fandt ud af;
- Der er ingen umiddelbar lugt af overfladebehandling, som peger i retning af at tekstilet er behandlet.
- Stoffets kvalitet lever op til den beskrivelse, der gives på pakken (og som du kan læse i produktbeskrivelsen her). Også efter vask.
- Krympet er rimeligt, og måske i den lave ende, af hvad man kan forvente af ren bomuld.
Overordnet lever sengesættene op til det jeg ville forvente at et godt hverdagssengesæt, til en pris på under 200 kroner for 1 pudevår og 1 dynebetræk. Men jeg kan stadig ikke verificere Oeko-tex mærkningen. Det giver ingen mening at et certificeret produkt skulle have en forkert mærkning, hvis de rigtige var til rådighed.
Det er for mig en pokkers situation, for jeg er også stor modstander af at kassere gode, brugbare ting. Løsningen bliver derfor dette indlæg, og at sætte prisen helt i bund. Find dem her
Jeg håber at sengesættene så, alligevel kommer til at bringe glæde – men vask dem lige inden brug. Bare for en sikkerheds skyld.
Husk at et Oeko-tex mærke skal indeholde et certificeringsnummer OG navnet på det institut, der har foretaget certificeringen. Og ikke bare en masse 000000000000 og ”Institut”.
Vil du vide mere om Oeko-tex mærkningen, kan du finde det her
0 kommentarer