fbpx

URANUS Træpuslespil “Hard”

kr. 219,00

På lager

URANUS træpuslespil er helt sikkert et godt valg hvis du skal udfordres. Den bedste ledsager til regnfulde dage, sene nætter og andre hyggestunder  – Det er underholdning i et smukt design, der også pynter på stuebordet. En rigtig lækker gave og et stort kompliment til modtager 😉
Dette  puslespil med 49 brikker og størrelsen 20 x 20 cm viser URANUS i forbløffende klarhed. Billedet, som er anvendt med tilladelse fra Nasa, er et af de klareste billeder af URANUS.
Sværhedsgraden af dette puslespil er høj. Selvom puslespillet er udfordrende, gør et klart billede af høj kvalitet dette jordpuslespil behageligt at samle.
Alle Behäppi puslespil er håndlavet i Estland af FSC-certificeret birkekrydsfiner i topkvalitet.
URANUS træpuslespil "Hard" - læs mere om motivet her:
 • Uranus er den syvende planet fra Solen og har den tredjestørste diameter i vores solsystem. Med en radius på 25 362 kilometer er Uranus 4 gange bredere end Jorden. Hvis Jorden var et stort æble, ville den være på størrelse med en basketball.
 • Uranus afstand fra solen er omkring 2, 9 milliarder kilometer. Fra denne afstand tager det sollys 2 timer og 40 minutter at nå frem fra solen.
 • Uranus var den første planet, der blev fundet ved hjælp af et teleskop, opdaget i 1781 af astronomen William Herschel, selvom han oprindeligt troede, at det enten var en komet eller en stjerne. Det var to år senere, at objektet blev universelt accepteret som en ny planet, dels på grund af observationer af astronom Johann Elert Bode.
 • Uranus tog form, da resten af solsystemet blev dannet for omkring 4,5 milliarder år siden, da tyngdekraften trak hvirvlende gas og støv ind for at blive denne isgigant.
 • Ligesom sin nabo Neptun dannedes Uranus sandsynligvis tættere på Solen og flyttede til det ydre solsystem for omkring 4 milliarder år siden.
Brrrr! Det er virkelig koldt!
 • Uranus er meget kold og blæsende isgigant. Det meste (80% eller mere) af planetens masse består af en varm tæt væske af "iskolde" materialer - vand, metan og ammoniak - over en lille stenet kerne. I nærheden af kernen opvarmes den til 4982 °C.
 • Uranus får sin blågrønne farve fra metangas i atmosfæren. Sollys passerer gennem atmosfæren og reflekteres tilbage ud af skytoppene. Metangas absorberer den røde del af lyset, hvilket resulterer i en blågrøn farve.
 • Isgiganten er omgivet af 13 svage ringe og 27 små måner, når den roterer i en næsten 90 graders vinkel fra baneplanet. Denne unikke hældning får Uranus til at dreje på sin side og kredse om Solen som en rullende bold. Det tager Uranus cirka 17 timer at rotere en gang (en uranisk dag) og omkring 84 jordår at fuldføre en bane af solen (et uranisk år).
 • Uranus er den eneste planet, hvis ækvator er næsten vinkelret på sin bane med en hældning på 97,77 grader - muligvis resultatet af en kollision med et objekt på størrelse med Jorden for længe siden. Denne unikke hældning forårsager de mest ekstreme årstider i solsystemet. I næsten en fjerdedel af hvert uranår skinner solen direkte over hver pol og kaster den anden halvdel af planeten ud i en 21 år lang, mørk vinter.
 • Den lyseblå planet er også en af kun to planeter, der roterer i modsat retning end de fleste planeter (Venus er den anden), fra øst til vest.
 • Denne planet har ikke en ægte overflade. Planeten hvirvler for det meste væsker. Mens et rumfartøj ikke ville have nogen steder at lande på Uranus, ville det heller ikke være i stand til at flyve gennem atmosfæren uskadt. De ekstreme tryk og temperaturer ville ødelægge et metalrumfartøj.
God fornøjelse!

ADVARSEL: Uegnet for børn under 3 år, da det indeholder små dele.

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “URANUS Træpuslespil “Hard””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Little Ondine

Neglelakken af mærket Little Ondine, kommer desværre til at udgå 🙁 Producenten, fra USA, ønsker ikke at have forhandling i EU mere. Det er vi kede af, for det var et godt - og populært produkt. Derfor er der kun de farver tilbage, som du finder i shoppen. Men vi...

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen